Fair Play

Elk seizoen zorgt Douwe Boonstra uit Drachten voor de Fair Play- standen van het district Noord van de KNVB. Daarbij worden gele en rode kaarten en andere straffen bijgehouden en uiteindelijke gedeeld door het aantal teams in de A- categorie van elke vereniging. In het seizoen 2018-2019 kwamen 426 verenigingen in aanmerking voor de Fair Play. De meeste voetbalclubs zijn donateur van een COVS- groep.
Het is aan deze scheidsrechtersverenigingen om hun Fair Play- kampioenen te huldigen. De COVS- groep Oldambt en Veenkoloniën heeft zodoende op zaterdag 2 november The Knickerbockers uit Groningen gehuldigd met de Fair Play van het afgelopen seizoen. Deze vereniging telt liefst 12 teams in de A- categorie, verdeeld over de heren en de dames. De studentenvereniging werd eerste in de algemene rangschikking van de 426 verenigingen. Dat was de eerste keer; meestal zat TKB wel bij de top tien.
Voor aanvang van de dameswedstrijd The Knickerbockers- ACV werd de Fair Play door voorzitter Roelf Koops van Oldambt en Veenkoloniën uitgereikt aan de aanvoerster van de thuisclub. Zij ontving een oorkonde en een trainingsbal. Het toeval wilde dat scheidsrechter Harry Koerntjes uit Assen ook lid is van Oldambt en Veenkoloniën. Helaas kreeg de huldiging geen succesvol vervolg; de studentes verloren met 0-2 van ACV. Zoals altijd was het weer gezellig toeven in en rond toeven het clubhuis “Appleknockers Flophouse”. Het bier vloeide weer rijkelijk. Twee dames van het bestuur zorgden voor een warme ontvangst.

Deel dit artikel