Arbitragecongres groot succes | Update

Op zaterdag 20 januari 2018 vond het arbitragecongres plaats, georganiseerd door de KNVB in samenwerking met COVS Nederland. Ruim 400 deelnemers hadden zich aangemeld. Men kon op deze dag diverse themabijeenkomsten bijwonen van onder andere betaald voetbalscheidsrechter Kevin Blom. Zo werden bijvoorbeeld de spelregels behandelt, werd er teruggekeken op WEURO 2017, samenwerken op het veld en nog vele andere thema’s.

Oud journalist & scheidsrechter Jacques d’Ancona was dagvoorzitter en opende deze dag. Hij verwelkomde de deelnemers met een warme hand onder het genot van een kop koffie of thee. d’Ancona interviewde onder andere Shona Shukrula. Zij is de hoogste vrouwelijke voetbalscheidsrechter die ons land rijk is. Ook was hoogleraar Rob Siekmann aanwezig. Hij schreef een boek over de spelregels die we momenteel in Nederland hanteren en hoe we deze kunnen verbeteren zodat we de snelheid van het geliefde spel bevorderen. Tot grote spijt van de organisatie en de aanwezigen, was Christiaan Mulder niet aanwezig deze dag. Hij kreeg, totaal onverwacht, op het laatste moment een aanstelling. De plaatsvervanger van de betaald voetbalscheidsrechter was Henk Norbart die de taak van Mulder goed op zich nam.

Henk Hoiting mocht namens de KNVB Garbrand Nienhuis bekronen als lid van verdienste. De 80 jarige was tot eind 2017 nog actief voor de bond. Hij heeft zich in totaal 50 jaar ingezet. Ook werd er dit jaar de eerste gouden scheidsrechtersfluit  uitgereikt door de Drentse commissaris van de koning, voormalig staatsecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid, Drs. Jetta Klijnsma. Er werd van de vier deelnemers unaniem gestemd op Ab Jagersma lid van scheidsrechtersvereniging HZOD. Natuurlijk feliciteert Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën Ab met het behalen van deze prijs.

Al met al een meer dan geslaagde dag!

Sander Grupstra


Update:

Nieuwe banners als blikvanger op congres

Op het scheidsrechterscongres in Assen mochten de zeven noordelijke COVS- groepen zich profileren op een informatiestand. Slechts drie groepen maakten hiervan gebruik, te weten COVS Groningen, HZO Drenthe en Oldambt en Veenkoloniën. De Friese groepen lieten allemaal verstek gaan. Als blikvangers hebben wij twee zogenaamde “rolling banners” door Faber Reklame laten maken. Veel handiger dan een vlag. De banners kun je ter plaatse opstellen; ze zijn twee meter hoog, een meter breed.  Bovenaan het logo, daaronder onze activiteiten. De twee andere groepen vonden dat een mooi initiatief. Onze stand trok veel bekijks.

Aanvulling congres in Assen

Sander Grupstra heeft al een mooi verslag gemaakt van deze dag. Daar kan nog aan worden toegevoegd dat Pol Hinke, als voorzitter van COVS Nederland het congres opende en ook weer sloot. Imponerend was de wijze waarop toparbiter Shona Shukrula zich presenteerde tijdens het interview met d’ Ancona. Kevin Blom hield een leuke workshop over de vrouwelijke arbitrage tijdens het zo succesvol verlopen EK voor vrouwen in Nederland. Zeer verheugend was de grote opkomst van de leden van Oldambt en Veenkoloniën. Vrijwel de complete trainingsgroep was aanwezig. Drie leden van de groep mochten zelfs op het podium komen omdat ze een prijs hadden gewonnen bij een workshop over spelregels. Dat waren Tonny Walters (geen verrassing natuurlijk), Jan Reints en Simon Jager.

We mogen op deze plaats zeker ons lid Dirk Koning niet vergeten. Hij heeft samen met zes andere personen het congres georganiseerd en tot een goed einde gebracht. Bedankt Dirk, grote klasse. (Dirk staat rechts op de foto van de spelregelwinnaars).

Deel dit artikel