Cheque van Rabobank Clubkas Campagne valt niet tegen

Op 15 mei werd in de voormalige suikerfabriek in Groningen de uitslag bekend gemaakt van de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Stad en Midden Groningen. COVS Oldambt en Veenkoloniën ontving een cheque ter waarde van € 315,=. Daarvoor hebben we weinig hoeven te doen maar het smaakt naar meer!

In totaal hadden zich 190 verenigingen, stichtingen en organisaties aangemeld om de pot van € 150.000,= te verdelen. Er werden ruim 14.000 stemmen uitgebracht. Dat maal € 5,00 per stem zou ca. € 70.000,= betekenen. Dat vond de Rabobank te weinig. Alle 190 deelnemers kregen derhalve een basisbedrag van € 150,=. Onze vereniging verwierf 33 stemmen en komt zodoende uit op een bedrag van € 315,=.

De 190 deelnemers waren verdeeld in vier categorieën. Onder leiding van Erben Wennemars, die eerst een inspirerende spreekbeurt hield, werden de prijswinnaars bekend. Een voor een mochten de categorieën hun enveloppen open maken. De drie deelnemers per categorie met een vraagteken op hun cheque mochten op het podium komen en kregen daar te horen wat ze gewonnen hadden. Het hoogste bedrag van € 1750,= ging naar een voedselbank in de stad Groningen. Ook leuke bedragen gingen naar het zwembad in Slochteren, Hortus Haren, de opvang van kinderen uit Tsjernobyl, het Veenkoloniaal Museum in Veendam, Bogdike in Veendam. En wat te denken van de € 1250,= voor onze donateurvereniging HS’88 uit Hoogezand; nummer twee in de categorie Sport.

 

Hulde aan de Rabobank voor deze actie. Het was een prima verzorgde avond; volop hapjes en drankjes omlijst met muziek van een jeugdig bandje. Volgend jaar gewoon weer meedoen en zorgen dat we meer stemmen krijgen.

Deel dit artikel