COVS- groep kiest jongste voorzitter ooit

Op haar Algemene Ledenvergadering van maandag 15 april heeft de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën haar jongste voorzitter ooit benoemd. Martin Wever uit Muntendam is nog maar 24 jaar. Hij zit al vier jaar in het bestuur als voorzitter technische zaken. In die periode heeft hij zich volledig ingewerkt, zowel intern als het verzorgen van presentaties bij een groot aantal donateur verenigingen. Voor Oldambt en Veenkoloniën is zo’n verjonging een fantastische impuls om vooral ook jongere leden te werven, die moeten zorgen voor het voortbestaan van de vereniging die 14 september 2024 haar 90- jarig bestaan gaat vieren.

Martin Wever is als voorzitter de opvolger van Roelf Koops uit Siddeburen, die zes jaar lang preses was. Nieuw in het bestuur komt de 41- jarige Richard Venekamp uit Rolde, die een gedeelte van de taken van Martin Wever gaat overnemen. Op deze vergadering werden secretaris Jan Eelssema en Olf Pruisman, voorzitter beheerscommissie, herkozen in hun functie.

Een aantal leden werden gehuldigd. Bram Souisa uit Hoogezand is al 40 jaar lid van de COVS, het overkoepelde orgaan voor de scheidsrechters. Klaas Krol uit Wagenborg is 25 jaar COVS- lid. Beide ontvingen een fraaie oorkonde met bijbehorend speldje en een boeket bloemen.

Ook een oorkonde kreeg Eric ten Horn uit Veendam als lid van het jaar 2023. Als meervoudig spelregelkampioen heeft hij de organisatie van de spelregelcompetitie op zich genomen. Hij stelde gelijk een nieuwe wisselbeker ter beschikking die hij voor de eerste keer mocht uitreiken aan het nieuwe bestuurslid Richard Venekamp, die spelregelkampioen 2023 werd.

Ook jan Reints uit Onstwedde werd even in het zonnetje gezet. Hij kwam tot in de finale bij de verkiezing van scheidsrechter van het jaar. Hij werd helaas geen kampioen.

De goed bezochte vergadering werd symbolisch afgesloten met het overhandigen van de voorzittershamer door Roel Koops aan zijn opvolger Martin Wever.

Deel dit artikel