De laatste nieuwsbrief voor dit seizoen

Dit is de laatste nieuwsbrief voor het voetbalseizoen 2021/’22. In de maand september pakken wij het weer op. We hopen dat je iets gehad hebt aan de informatie die wij maandelijks hebben doorgespeeld. Ook voor het nieuwe seizoen moedigen wij jullie aan stukken voor de nieuwsbrief aan te leveren. Deze mogen gestuurd worden naar Martin Wever (tc@covssov.nl). Om inspiratie op te doen, kijk vooral eens op onze website https://covssov.nl/

Van de voorzitter – Roelf Koops

Zelf kom ik dit seizoen niet meer actie. Daarom was ik wel in de gelegenheid om laatst drie van onze leden te zien optreden als arbitraal trio bij de promotie/degradatiewedstrijd vv Siddeburen 1 – vv Deinum 1. Omdat ik zelf in Siddeburen woon en ook nog steeds lid ben van deze vereniging, zag ik een mooie gelegenheid om bij ‘mijn’ langs te gaan. Ruim een half uur voorafgaand aan de wedstrijd ging ik naar het sportpark toe en zag daar dat de drie mannen al bezig waren aan hun warming-up. Jan Reints, als scheidsrechter, en Egbert Koning en Joop de Vries als zijn assistent-scheidsrechters hadden er zichtbaar plezier in op deze zonnige zondag.

In de pauze, maar ook na afloop mocht ik aanschuiven in de bestuurskamer. De wedstrijd verliep immers erg rustig. Er werd door beide ploegen veel strijd, maar matig voetbal getoond. Al na een paar minuten kreeg een speler van v.v. Siddeburen een gele kaart. Zeer waarschijnlijk is dat een goed signaal geweest.

Vijf minuten vóór het einde werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt door v.v. Siddeburen. Voor mij was het plezierig om te zien hoe de arbitrage werkte en ook om te zien hoe later in de bestuurskamer met onder andere trainer en leider van beide partijen gepraat werd. Beiden accepteerden de wedstrijdleiding, ondanks er best een paar, voor discussie vatbare beslissingen genomen werden. Het feit dat in deze wedstrijd een neutraal trio ingezet werd, droeg in grote mate bij aan de acceptatie van beslissingen.

Zoals bij de vv Siddeburen gewoon is, kregen onze drie mannen bij vertrek elk een doosje bonbons mee van gastvrouw Gerda van der Laan. Zelf kon ik tevreden naar huis gaan, zowel vanwege de prestatie van Jan, Egbert en Joop alsook vanwege de winst van mijn vv Siddeburen.

Overigens, maar dat terzijde, zie ik in deze ervaring nogmaals mijn wens versterkt om in de lagere regionen zonder clubassistent-scheidsrechter te werken, zoals dat ook in Duitsland gebeurt. Op bovenstaande suggestie krijg ik graag reactie.

Einde seizoen

Wij hopen dat iedereen tevreden terug kan kijken op hun seizoen. Wij hopen bijvoorbeeld dat scheidsrechters ontwikkelingen doorgemaakt hebben en daarom dan ook wellicht nog wachten op een promotie. Ook hopen wij hetzelfde voor onze assistent-scheidsrechters. Voor begeleiders, coaches en rapporteurs hopen wij dat ze scheidsrechters verder hebben kunnen brengen, maar ook zelf weer iets geleerd hebben. Ook hopen wij dat alle andere betrokkenen terug kunnen kijken op een prettig seizoen. Dit alles is dan ook op 25 juni vanaf 1530u tot 1630u te bespreken op de laatste training op ons eigen terrein. Daarna wordt er een lopend buffet georganiseerd!

Jaarvergadering
Op 25 april jl. hebben wij een jaarvergadering georganiseerd. In het eerste uur hebben wij bestuurlijke zaken besproken. In het tweede uur hebben wij geluisterd naar een workshop van Henk Elderman. Dit is ons goed bevallen. Daarom zouden wij ook in het vervolg een soortgelijke invulling willen geven aan onze jaarvergaderingen. Bij ideeën voor een workshop vragen we je contact op te nemen met Martin Wever (tc@covssov.nl).

Clubhuis nu helemaal in eigen clubkleuren

Een lang, gekoesterde wens is eindelijk in vervulling gegaan. Net als de voorgevel van ons clubgebouw, zijn nu namelijk ook alle overige deuren en ramen grijs geverfd. Ook de zeecontainer achter het clubhuis is al deels grijs geverfd. Pak maar eens een presentatiegids of een jaarverslag van onze COVS, en vergelijk de omslag met bijgaande foto! Onze sponsor Faber Reklame is eind mei twee dagen met drie man bezig geweest om deze klus te klaren. Wij willen hun hartelijk bedanken voor deze nieuwe look!

Een prachtig debuut

Ons lid Gerlof Gils heeft dit seizoen zijn debuut mogen maken in de Eredivisie Zaal (zie foto). Hij mocht samen met de heer Koene leiding geven aan de spannende wedstrijd FC Eindhoven – HV/Veerhuys. Wij willen Gerlof van harte feliciteren met dit fantastische debuut.

vv Alteveer en omnivereniging Tynaarlo vieren 75-jarig bestaan

Twee donateurclubs vierden in mei jl. hun 75-jarig bestaan. Op zaterdag 14 mei hield v.v. Alteveer haar uitgestelde receptie in haar clubgebouw. Olf Pruisman en Joop de Vries waren namens onze vereniging aanwezig. Zij kwamen uiteraard niet met lege handen. De receptie liep qua tijd behoorlijk uit de hand! Jopie kende daar zoveel mensen….
Op vrijdag 27 mei waren Henk Potze en Olf Pruisman op de receptie van de omnivereniging Tynaarlo. Vrijwel het hele dorp is lid van deze zeer actieve en warme vereniging. Een paar jaar geleden is bij hun voetbalveld een fraai multifunctioneel gebouw neergezet. Daarna kwam eindelijk de gewenste rotonde om de verkeersveiligheid te verbeteren en om bij hun accommodatie te kunnen parkeren. Met het groots opgezette jubileumfeest ten gevolge van het 75-jarige bestaan was de trilogie in feite compleet. Tijdens de receptie in de grote feesttent was ons erelid Roelof Leuning de spreekstalmeester namens de jubileumcommissie. De burgemeester van Tynaarlo reikte nog een Koninklijke onderscheiding uit aan een prominent lid.

Met de paplepel

Ons lid Rik Wilthof is in zijn vrijgezellentijd vrijwel de hele wereld afgereisd als fervente supporter van het Nederlandse elftal. Inmiddels heeft hij een gezinnetje gesticht en, zie daar, op vrijdag 3 juni kregen we bijgaande prachtige foto vanuit Brussel! Op de achtergrond zien we het bekende Atomium. Op de voorgrond zien we Rik met zijn vrouw en dochtertje, helemaal in het oranje gekleed. De jonge ouders hebben een heerlijke show gezien van hun favorieten. Nederland won immers met 1-4 van onze zuiderburen België!

Deel dit artikel