Eerste technische dag jonge scheidsrechters groot succes

Voor het eerst organiseerde KNVB Noord/Oost een technische dag voor talentvolle jonge scheidsrechters. Dat gebeurde op zaterdag 9 juni in Wildervank bij de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Op deze manier wilde KNVB laten zien dat ze de ontwikkeling van de arbitrage heel belangrijk vindt. Om negen uur ’s morgens was de ontvangst van 17 scheidsrechters uit de noordelijke drie provinciën.

Namens de KNVB waren Adriaan Inia, Kristian Bakkelo en Freek van Deursen aanwezig. Na een voorstelronde en een bespreking van algemene zaken gingen de deelnemers naar buiten voor een pittige training op een kunstgrasveld. Deze training werd verzorgd door Freek van Deursen, assistent-scheidsrechter betaald voetbal. Met de conditie was niks mis; niemand van de deelnemers viel geblesseerd uit. Na de lunch met soep en broodjes volgde het theoretische gedeelte van de dag. Voormalig scheidsrechter Kristian Bakkelo toetste de spelregelkennis van de deelnemers, mede aan de hand van actuele beelden.

Het laatste onderdeel van de dag bestond uit interactief gedrag bij de arbitrage, verzorgd door Bakkelo en Van Deursen. Om goed drie uur kwam een einde aan deze zeer geslaagde technische dag. De deelnemers waren enthousiast en houden zich aanbevolen voor een vervolg. Tot slot hield Adriaan Inia de deelnemers voor dat ze vooral aan zichzelf moeten werken en eventueel hulp moeten vragen van insiders als ze problemen of vragen hebben.

Deel dit artikel