Gezamenlijke technische dag smaakt naar meer.

Op zaterdag 12 januari was het dan zover, de eerste gezamenlijke technische dag van de COVS- groepen Oldambt en Veenkoloniën en Hondsrug Zuid Oost Drenthe. Al een aantal jaren houdt O&V zo’n dag begin januari bij S.V. Tynaarlo. Door de goede onderlinge verstandhouding werden deze keer ook de leden van HZO uitgenodigd. Het is altijd even afwachten hoe dit uitpakt maar er is een begin. In totaal kwamen om circa 10.00 uur tien leden van HZO naar Tynaarlo en vijftien leden van O&V. Totaal dus 25 deelnemers. Daarvan hebben 15 personen ’s morgens getraind in de duinen bij Zeegse, dit onder leiding van Tonny Walters. Het was druilerig weer maar niet echt koud. Het parcours was door de regenval echter behoorlijk pittig. Desondanks liet een aantal deelnemers de taxi staan om lopend naar het fantastisch clubgebouw van Tynaarlo te gaan. Langdurig werd er gedoucht.

Na de lunch was iedereen aanwezig bij de boeiende presentatie van Edgar Voortman. De techniek liet hem even in de steek maar het kwam goed dankzij de jonge garde. Edgar behandelde het functioneren van de scheidsrechter vanaf de motivatie tot aan het managen van de wedstrijd en alles wat daar tussen zit. Met veel interactie met de aanwezigen. Als je van tevoren bonje in huis hebt gehad, ga je niet lekker naar een wedstrijd. Presentatie, communicatie met spelers, bestuursleden en assistenten, uitstraling en persoonlijkheid, alle facetten kwamen voorbij.

Deze dag kwam qua organisatie grotendeels tot stand dankzij de inzet van Olf Pruisman en Theo Hein. Hulde ook aan Roelof ’s Autoschade, al jarenlang sponsor van deze dag. Eerst de ontvangst met koffie en koek/cake en een lunch met twee soorten soep, broodjes ham, kaas en kroket. Tijdens de training in Zeegse ook nog koffie en thee. En de huur van de accommodatie. Aan het eind van deze geslaagde dag werden Tonny en Edgar bedankt door Roelf Koops, voorzitter van O&V. Ook het barpersoneel werd niet vergeten. Gehoord de reacties smaakt deze dag naar meer en dat was de bedoeling.

Deel dit artikel