In Memoriam Jack Geerdes

Dit In Memoriam is geschreven door onze Ere voorzitter Willem Molema.

Jack Geerdes ging conflicten niet uit de weg.

Jack Geerdes uit Veendam, ex-voetballer van WVV en Heiligerlee, oud-scheidsrechter, en oud-voetbaltrainer, is het afgelopen weekeinde ook zeer plotseling overleden. De nog zeer fitte ex-sporter werd getroffen door een hartstilstand. Hij is bijna 76 jaar geworden.
Geerdes was ook enkele jaren bestuurslid van de scheidsrechtersvereniging Veendam e.o die toen onder voorzitterschap stond van zijn voormalige werkgever Otto Faber. In die hoedanigheid heb ik nog even met Geerdes samengewerkt. De arbiter zat destijds ook samen met oud-betaald voetbalscheidsrechter Egbert Mulder in dat bestuur.
Geerdes floot in de top van het amateurvoetbal en leidde destijds ook regelmatig een oefenduel van SC Veendam. Hij bezat een voortreffelijke conditie die hij paarde aan een mooie en elegante loop. Daarnaast was hij ook rechtlijnig en overtuigd van zijn handelen. Conflicten ging hij niet uit de weg. Hij gaf me ooit een tip om van zeurende voetballers af te komen. “Als ze mogen inwerpen, fluit je hen gewoon een keer af. Is het gezeur over.” Ik heb dat advies overigens vrijwel nooit opgevolgd.
Na zijn scheidsrechtersloopbaan was hij jarenlang een redelijk succesvolle trainer in het amateurvoetbal, onder meer bij Meeden.
Dat Jack moge rusten in vrede en zijn vrouw Siena en de kinderen de kracht zullen vinden dit zware verlies te verwerken.

Deel dit artikel