Jan Folkers klaverjaskampioen.

Het kon niet missen, Jan Folkers won vier van de negen wedstrijden die meetellen voor de klaverjascompetitie 2018-2019, en daarmee werd hij glorieus kampioen. Donateur Jan Folkers miste één wedstrijd en mocht zijn laagste score wegstrepen. Hij kwam tot een eindscore van 36085 punten over zeven wedstrijden, oftewel een gemiddelde van 5155 punten. Op een straatlengte afstand werd Tjeerd Oldenburger, de kampioen van de vorige éditie, tweede met 340050 punten. Met slechts 50 punten punten minder (34000) eindigde Paul Holierook op de derde plaats. De top drie kreeg waardebonnen die besteed kunnen worden bij slager Bos in Muntendam. (Foto; v.l.n.r. Holierook, Folkers en Oldenburger).

Jan Folkers toonde ook nog zijn suprematie op de finale- avond op vrijdag 3 mei (de scores telden niet meer mee) door zijn vijfde eerste plaats te pakken. Ook nu weer met een topscore van 5824 punten, met een uitsmijter van 1737 punten. Gea Draadjer lag in gewonnen positie maar verknalde het in de laatste ronde (740) waardoor ze met 5421 punten tweede werd. Adrie Perdok werd derde met 5384 punten.

Emmo Meijer dankte de organisatoren Klaas Drewel en Henk Potze voor hun inzet en riep de aanwezigen op uit te kijken naar personen die zin hebben om bij ons te komen klaverjassen. Want dat is echt nodig willen we deze competitie in stand houden.

Deel dit artikel