Koninklijke onderscheiding Roelof Leuning

Vanmorgen kreeg ons erelid Roelof Leuning op zijn werk in Tynaarlo een telefoontje van de burgemeester van deze gemeente. Zij vertelde hem dat hem een Koninklijke onderscheiding was toegekend. Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Roelof was duidelijk overdonderd volgens zijn vrouw Gea. Dat de burgemeester hem zou bellen over een precaire kwestie bij s.v. Tynaarlo was mogelijk geweest. Maar een lintje had hij totaal niet verwacht. Wij wisten natuurlijk wel dat dit eraan zat te komen. Een jaar geleden werd ere- voorzitter Willem Molema door Gea benaderd om 驮 van de ondersteuningsbrieven op te stellen voor de aanvraag van de onderscheiding voor Roelof. Henk Potze heeft in het archief alle functies die Roelof heeft bekleed op een rijtje gezet. Zie de bijlage. Mooi dat we op deze manier ons steentje hebben bijgedragen aan de toekenning van een Koninklijke onderscheiding die dik verdiend is.

Vanwege de corona- crises gaat het in dit toch wel historisch jaar allemaal anders dan we gewend zijn. De onderscheidingen worden telefonisch bekend gemaakt. Later in het jaar vinden de huldigingen alsnog plaats. Zo lang wilden wij niet wachten om Roelof (en Gea) in het zonnetje te zetten. Wij hebben hem vanmiddag op zijn werk twee mooie boeketten bezorgd. Een boeket namens onze scheidsrechtersvereniging en een boeket namens onze trainingsgroep. Met daarbij twee schriftelijke felicitaties. Uiteraard zijn wij super trots op Roelof en de inzet van zijn vrouw Gea om dit voor hem te realiseren.

Op 1 april 1985 lid geworden van COVS Veendam en Omstreken

Op 15 juni 1987 benoemd tot secretaris
(later ook vice- voorzitter en penningmeester)

Medio 1997 benoemd tot voorzitter als opvolger van Willem Molema; hij was toen ook al penningmeester. Roelf Sikkens was toen secretaris.

In 1998 gestopt als voorzitter (1e periode); Roelf Sikkens voorzitter

Op 20 september 1999 benoemd tot erelid bij zijn aftreden

Van 2003 tot 2006 weer voorzitter (2e periode);
Wordt in 2006 opgevolgd door Willem Molema (ook 2e periode)

Resumerend: 10 jaar secretaris (ook tijdens de bouw van het clubhuis)
5 jaar voorzitter (twee periodes)
Aantal jaren penningmeester (dubbelfunctie) en vicevoorzitter

Extra COVS- activiteiten
Lid Jubileumcommissie 60 jaar in 1994
Lid Jubileumcommissie 75 jaar in 2009
Lid fusiecommissie 2016
Prominent lid trainingsgroep; organiseert activiteiten als klootschieten en technische dagen voor deze groep in Tynaarlo
Lid van commissie van beroep Oldambt en Veenkoloniën

Deel dit artikel