Korfbalscheidsrechter Kees de Vries 80 jaar

Al een flink aantal jaren is Kees de Vries uit Musselkanaal een graag geziene gast in ons clubhuis. Als korfbalscheidsrechter traint hij wekelijks met onze trainingsgroep om zijn conditie op peil te houden. Ondanks zijn hoge leeftijd is Kees nog steeds actief als scheidsrechter bij zijn geliefde sport. Op 10 juli zou hij 80 jaar worden.
Voor ons als scheidsrechtersvereniging reden om Kees in het zonnetje te zetten. Voorzitter Roelf Koops heeft ook contact opgenomen met de Nederlandse korfbalbond maar daar waren ze niet zo enthousiast. Er zou een taart worden gestuurd met het logo van de KNKB.
Daarna heeft Roelf contact gezocht met Kees zijn oude vereniging Goorecht uit Hoogezand. En die konden wel wat regelen. Maar wat niet lukte was om Kees zijn vrouw Aafke in het complot te betrekken. Zodoende werden Kees en Aafke op zondagmorgen 10 juli om 10.00 uur compleet verrast met een delegatie van onze trainingsgroep en Goorecht.
Er werd aangebeld met een fluitconcert. Het duurde even voordat de deur open ging en het beduusde echtpaar in de opening verscheen. Na de felicitaties en de overhandiging van twee cadeaus ging iedereen naar binnen om te genieten van de zelf meegebrachte kannen koffie en taart, met dank aan Jannie Potze en Roelf Koops.
Ons bezoek werd door Kees en Aafke zeer op prijs gesteld. Kees liet ook zien wat een van zijn hobby’s is; het in elkaar zetten van mechanische lego- apparaten.

Deel dit artikel