Nieuwsbrief april 2022

Dag allemaal! Veel leesplezier tijdens het lezen van deze, nieuwe nieuwsbrief van de maand april. Er is weer genoeg gebeurd! We willen als bestuur van de COVS Oldambt en Veenkoloniën in het bijzonder Roelof Leuning bedanken voor het inzenden van onderstaand stuk. Wij moedigen andere leden eveneens aan dergelijke stukken te sturen! Deze nieuwsbrief is namelijk voor en door jullie gemaakt.

Een voetballoze zondag of toch niet…?

Ik stond zondag 10 april aangesteld bij de wedstrijd vv Westerwolde – SPW. Je bereidt je voor door de stand even in te zien en de uitslagen door te nemen van de laatste wedstrijden, zodat je weet wat je ongeveer te wachten staat. Zaterdagmiddag kreeg ik via de app het berichtje dat de wedstrijd was afgelast. Balen, balen en nog eens balen, want dit was inmiddels de vijfde wedstrijd die dit jaar niet door ging. Zondagmorgen kreeg ik het bericht via de app dat ik niet meer aangesteld was bij de wedstrijd. Vanaf dat moment sta je op de reservelijst. Samen heb ik daarom met vrouwlief plannen gemaakt voor de zondagmiddag. Om 12.50uur werd ik gebeld. De KNVB vroeg mij of ik nog een wedstrijd wilde fluiten. Mijn antwoord was ‘Natuurlijk graag zelfs!’ ‘Zou je dan om 1400uur LVV Friesland tegen Sint Annaparochie willen fluiten? De scheidsrechter van dienst heeft door een sterfgeval af moeten zeggen.’ ‘Ja dat wil ik wel,’ zei ik, ‘maar ik moet minimaal een uur rijden om bij de wedstrijd te komen.’ ‘Dat regelen wij van de KNVB wel. De wedstrijd begint dan gewoon later.’ Ik heb dus snel mijn tas ingepakt en ben vertrokken naar Leeuwarden. Ik kwam om 1410uur op het sportpark aan. Daar stond men mij al op te wachten. ‘Wanneer kunnen we ongeveer beginnen?’ was de eerste vraag. Ik reageerde door duidelijk te maken dat ik eerst een warming-up nodig had en dan rond 1445uur kon begonnen. Direct daarna werd mij medegedeeld dat de scheidsrechter die was aangesteld ook aanwezig was. Dit vond ik raar omdat hij immers had afgezegd. Het bleek een vervelend voorval te zijn. Er was inderdaad sprake van een sterfgeval in de scheidsrechter zijn kennissenkring, maar kon gewoon fluiten. Hij had zelfs nog een berichtje op Facebook gezet met de aankondiging dat hij ‘s middags LVV Friesland tegen St. Annaparochie zou fluiten. Iemand heeft vervolgens namens hem de wedstrijd afgezegd. Zodoende werd een voetballoze middag toch nog ingevuld met een wedstrijd. Ik zit zelf niet op Facebook, maar het blijkt maar weer eens dat je voorzichtig moet zijn met de berichten die je erop zet.

Algemene ledenvergadering 25 april

Afgelopen 25 april hebben wij als COVS een zeer geslaagde ledenvergadering georganiseerd. Met maar liefst zo’n dertig aanwezigen zijn we in het eerste uur tezamen ingegaan op de wat formelere bestuurszaken. In het tweede uur hebben wij Henk Elderman als sportjournalist voor RTV Noord het woord gegund om over zijn beroep en ervaringen met het scheidsrechterswereldje te vertellen. Langs een zeer interactieve weg wist hij op fantastische wijze invulling te geven aan dit tweede deel van de algemene ledenvergadering. Meer informatie over deze informatie is te vinden op onze website!

Nieuwe leden!

In de maand april hebben wij als COVS vier, nieuwe leden welkom kunnen heten. Dit zijn John Kooistra, Maikel Raatjes, Bjorn Rooda en Sander van der Veen. Allen hebben net hun diploma behaald voor de SOIII cursus. Dit betekent dat de heren nu voor de KNVB mogen fluiten. De bedoeling is met deze, jonge scheidsrechters tezamen trainingen en bijeenkomsten bij onze COVS te organiseren.

Arbitrageavond bij vv Veendam 1894

Op 1 april heeft onze COVS Oldambt en Veenkoloniën een arbitrageavond verzorgd voor en bij voetbalclub vv Veendam 1894. Er waren maar liefst elf scheidsrechters aanwezig op deze avond. Het was volgens de deelnemers een zeer leerzame avond. Het was dan ook voor herhaling vatbaar. Achter de schermen hebben er op deze avond eveneens gesprekken plaatsgevonden over de toekomst van scheidsrechters bij vv Veendam 1894. Hieruit is voortgekomen dat vv Veendam 1894 zich hard gaat maken om bijvoorbeeld een arbitragebeleid op te stellen. Als COVS hopen wij in de komende maanden en jaren vv Veendam 1894 hierin zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

De conditietest

Op 19 april heeft onze COVS weer eens een FIFA-, conditietest georganiseerd. Vanwege de vele wedstrijden op de maandag ervoor was de opkomst iets lager dan gehoopt. Toch willen we jullie laten weten dat het een kleine moeite is om een tweede test op een ander moment te organiseren. Laat het dus vooral horen! Dit kan je doen door een mailtje naar tc@covssov.nl te sturen.

Deel dit artikel