Onderscheiding

Het is vrijdagmorgen 24 april. Je begint net aan je tweede bak koffie in de pauze, krijg je telefoon…..
Goedemorgen meneer Leuning, u spreekt met Marcel Thijssen burgemeester van de gemeente Tynaarlo. Op dat moment had ik nog steeds niet door waar hij voor belde. Hij vervolgt ik moet u feliciteren, want zijne majesteit de Koning heeft het behaagt om u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Het enige wat ik toen kon zeggen was… mij! De burgervader begint met de opsomming waar je als vrijwilliger bij betrokken bent geweest. Het is in de loop der jaren best veel, maar je staat er eigenlijk niet bij stil dat het best veel is. Na het telefoontje leef je even in een roes. Maar het werk wacht, maar er is veel aanloop en veel telefoon. Dat doet je veel als het je zelf aangaat. Het werk “pakt” niet meer, maar zoals dat vaak gaat is plichtsbesef ook nu hoog en beduusd van alles wat over je heen komt sluit je de werkdag af. Thuis wacht je nog een verrassing met een prachtige poster en de nationale driekleur. Ook hier lagen al kaartjes met de felicitaties.

Ik wil hierbij iedereen heel erg bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd voor dit lintje. Allereerst natuurlijk mijn vrouw Gea, die op aandringen van Atty de Vries en mijn compagnon Roelof Poppen, de voordracht heeft geregeld. Willem Molema voormalig voorzitter van de COVS Veendam, Henk Woldhuis voormalig voorzitter v.v. Kiel-Windeweer, Henk Potze huidig bestuurslid COVS Oldambt en Veenkoloniën, en Henk Westerhof bestuurslid van s.v. Tynaarlo, beiden dit ook namens hun bestuur deed, die allen de voordracht hebben ondersteund en daarbij de moeite hebben genomen om een aanbeveling brief te schrijven. Ook de KNVB district Noordoost heeft de aanvraag met een aanbeveling brief ondersteund. Ik ben jullie hiervoor erg dankbaar.
Ik ben bijzonder trots op de onderscheiding, die op een later tijdstip nog zal worden opgespeld en wil jullie allemaal danken voor de fijne reacties naar aanleiding van het bericht dat ik geridderd ben. Dank voor de bloemen en kaartjes en vooral voor het vertrouwen dat jullie allemaal in mij hebben gehad. Door het verenigingsleven heb ik een mooi sociaal leven kunnen opbouwen met veel goede kennissen en vrienden. Ik had deze tijd voor geen goud willen missen en geeft mij ook de motivatie om toch nog een paar jaar door te gaan. Ik hoop dat de maatregelen die nu nog gelden binnenkort wat versoepelt worden, zodat ik iedereen persoonlijk kan bedanken, iets wat op dit moment helaas niet kan.

Roelof Leuning

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Deel dit artikel