Prima opkomst presentatie Anton Panneman.

Een prima opkomst bij de tweemaandelijkse ledenbijeenkomst op maandag 2 september in ons clubgebouw te Wildervank om de wijzigingen van de spelregels door te nemen onder leiding van onze gastspreker, tevens donateur, Anton Panneman. Onder de 29 aanwezigen was ook een grote groep jonge scheidsrechters. Het bestuur is zeer verheugd dat deze groep aanwezig is om hun kennis op peil te houden.

De avond begon met een korte vergadering, waaronder meer werd gesproken over de groep jonge scheidsrechters die één keer per maand gaan trainen in hun eigen groep. Uiteraard zijn ze ook welkom op de andere trainingen die op dinsdag en donderdag worden gehouden. In Zeist is op 7 september een centrale bijeenkomst voor trainers; onze trainer Tonny Walters gaat daar ook heen. Ook een andere opzet van onze interne spelregelcompetitie kwam aan de orde. Bij het begin van deze vergadering werd ook staande stilgestaan bij overlijden van Harm Kuper, Jan Hamminga en Adri Kaldijk. Harm en Jan behoorden tot de bouwploeg van het clubgebouw.

Vanaf kwart over acht kwam Anton in actie. Hij liet door middel van zijn presentatie zien waar de scheidsrechters allemaal rekening mee moeten houden als ze gaan fluiten voor de KNVB. Aan de hand van de info in de KNVB- folder “Hoe heurt het nu eigenlijk” werd een en ander uitgelegd. Daarna werden beelden getoond om te verduidelijken wat er veranderd is op spelregelgebied. Ter sprake kwam: het wisselen van spelers, geen aanvallers meer in de muur, vrije trappen in het strafschopgebied voor de verdedigende partij, uitvoering scheidsrechtersbal, hands door de aanvallers. De belangrijkste wijzigingen werden toegelicht en door de aanwezigen werden regelmatig vragen gesteld wat een levendige discussie opleverde. Tien spelregelvragen moesten worden beantwoord; nadien werden de antwoorden besproken. Iedereen haalde een voldoende.
Een zeer nuttige avond die om tien uur werd afgesloten. De afwezigen hebben duidelijk wat gemist en hopende dat ze de volgende keren wel aanwezig zijn. Anton werd bedankt door de voorzitter Roelf Koops en ging niet met lege handen naar huis. De hand-out van zijn lezing heeft hij naar de aanwezigen gestuurd die daar belang bij hadden.

Op 11 november is de volgende ledenbijeenkomst.

Deel dit artikel