Technische dag onder druk

Het wordt steeds lastiger om op de tweede zaterdag in januari een technische dag te organiseren omdat er dan ook meetings zijn in Zeist en er ook alweer een wedstrijdprogramma is vastgesteld. Daarom wordt er uitgekeken naar een alternatieve datum.
Op zaterdag 14 januari waren we weer te gast bij Roelof en Gea Leuning in Tynaarlo, deels ook sponsors van deze dag. Na de koffie met wat lekkers werd op deze kletsnatte dag getraind in de duinen bij Zeegse.
Tijdens een korte rustpauze stond Gea alweer klaar om de inwendige mens te verwennen. Tien personen namen deel aan deze crosstraining, waarbij één lid van HZO Drenthe. Daarnaast waren er van beide verenigingen een paar kaderleden aanwezig.
Om half één werd er geluncht, allemaal prima verzorgd door Gea en Roelof.
Intussen was gastspreker Jan Hooge uit Aalden gearriveerd. Hij vertelde in het kort over zijn loopbaan als voetballer, scheidsrechter en alle functies die hij had bekleed bij de KNVB en deels nog doet. Jan Hooge is vooral een positief ingesteld persoon en ziet ook graag dat scheidsrechters en assistenten een positieve uitstraling tonen tijdens hun hobby, het goed managen hun wedstrijden. Uitvoerig ging hij in op de rapportage, wat steeds moeilijker wordt. Ook zijn er scheidsrechters die geen rapporten meer willen. Zij blijven graag op een bepaald niveau fluiten. Wel zouden zij graag een of twee keer per seizoen vrijblijvend worden beoordeeld zonder rapport. Daarna nam Jan Hooge korte interviews af met drie van onze jongere leden, te weten Maikel Raatjes, Richard Venekamp en Hans Beenker. Over hun ervaringen en ambities. Anderhalf uur was zodoende snel vol.
Organisator Olf Pruisman bedankte Jan Hooge en het echtpaar Leuning voor deze geslaagde dag. Bij deze ook dank aan Klaas Krol voor de prachtige groepsfoto die hij in Zeegse gemaakt heeft.

Deel dit artikel