Tjeerd Oldenburger klaverjaskampioen

Op vrijdag 3 mei was de afsluiting van het klaverjasseizoen 2023-2024. In totaal waren er weer tien wedstrijden, waarvan de laatste wedstrijd niet meetelde voor de eindstand. De laagste twee scores per deelnemer worden altijd weggestreept.

Er waren dit seizoen 23 deelnemers, waarvan er acht personen alle negen wedstrijden voor de competitie aanwezig waren. Waaronder Tjeerd Oldenburger, die kampioen werd met een score van 36977 punten. Hij legde de basis al in de eerste wedstrijd met een recordscore van 6205 punten.

Tjeerd werd verleden jaar tweede achter Klaas Drewel, die nu tweede werd met 35304 punten. Op de derde plaats eindigde Willem Molema met 34781 punten. Het top trio kreeg slagersbonnen als beloning.

Op deze laatste avond ging iedereen met een prijsje naar huis. Dit keer geen droge worst maar een flinke chocoladereep. Tjeerd Oldenburger toonde andermaal zijn klasse door als enige boven de 5000 punten te komen. Met 5024 punten werd hij winnaar. Om diverse redenen waren er op de slotavond maar 14 deelnemers. Willem Molema sloot het seizoen af met de poedel.

Deel dit artikel