Training hervat, prima opkomst.

Precies twee maand na de laatste training op 12 maart zijn we op 12 mei weer begonnen met de training. Dat heeft alles te maken met de Coronacrisis, dat is duidelijk. Nadat op 6 mei bekend werd gemaakt dat ook sporters ouder dan 18 jaar weer los mochten gaan, kwamen er op de groepsapp berichtjes binnen van leden die stonden te popelen om weer te mogen beginnen. Maar het wachten was op het laatste groene licht van de gemeente Veendam. Deze noodwet kwam op 11 mei. De volgende ochtend hebben Jannie, Olf en Henk in en rond het clubhuis de maatregelen getroffen die vereist zijn volgens het protocol verantwoord sporten. Hygi뮥 is daarbij heel belangrijk. Toiletruimtes, deurklinken en trainingsmaterialen schoon maken en ontsmetten. Handspray en doekjes klaar leggen bij het toilet. Hesjes dragen door de toezichthouders.
Ondanks het gure weer kwamen 14 mensen opdagen om deze training mee te maken en dat was een prima opkomst. Er stonden tuinstoelen klaar op 1,5 meter van het elkaar maar het was te koud om te gaan zitten. Om 19.20 uur begon daarom de training al. Trainer Tonny Walters had zich goed voorbereid op de vereiste afstand van anderhalf. Normaal loopt men eigenlijk ook nooit dicht bij elkaar, alleen bij de pauzes en uitleg natuurlijk.
Uiteraard gaan we donderdag ook weer trainen vanaf 19.30 uur. En komende zaterdagmorgen om 10.00 uur kan men ook trainen. Dat willen we even proberen; een aantal personen heeft al toegezegd. Dan wel zonder Tonny Walters.

Deel dit artikel